MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Doua noi evenimente in cadrul dialogului periodic, la nivel nalt, pe care conducerea MMSSF l poarta cu reprezentantii institutiilor Uniunii Europene

     Vineri, 18 iulie 2003, doamna Elena DUMITRU a avut o ntrevedere de lucru cu o misiune a Comisiei Europene condusa de domnul Jean-Charles LEYGUES, director in cadrul Directiei Generale Politici Regionale. Discutiile au avut ca scop evaluarea stadiului de pregatire institutionala pentru participarea la actiunile structurale comunitare, n vederea nchiderii provizorii a negocierilor la Capitolul 21 - Politica regionala si coordonarea instrumentelor structurale.

     Luni, 21 iulie 2003, cu ncepere de la ora 12.30, a avut loc la sediul MMSSF, ntrevederea doamnei Elena DUMITRU ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei cu domnul Jonathan SCHEELE seful Delegatiei Comisiei Europene n Romnia.
     Discutiile s-au axat asupra stadiului pregatirilor de aderare si a prioritatilor pentru perioada imediat urmatoare, in contextul noilor atributii ale ministerului rezultate in urma reorganizarii Guvernului. Au fost analizate toate domeniile de competenta ale MMSSF, evidentiindu-se, pentru fiecare in parte, implicatiile asupra procesului de programare a asistentei financiare a Uniunii Europene.
     Domnul Jonathan SCHEELE a apreciat progresul realizat n materie de coordonare unitara a intregului ansamblu al politicilor sociale si de ocupare a fortei de munca si a subliniat importanta dezvoltarii corespunzatoare a politicii de resurse umane. De asemenea, seful Delegatiei Comisiei Europene a precizat ca acest plus de coerenta in abordarea politicilor sociale trebuie sa se reflecte si ntr-o mai buna coordonare a actiunii donatorilor internationali.
     Doamna Elena DUMITRU a prezentat prioritatile politicilor sociale n perioada urmatoare, accentund necesitatea diversificarii acestora si a aducerii lor mai aproape de nevoile concrete ale cetatenilor.
     In finalul ntalnirii, cei doi inalti oficiali au apreciat utilitatea dialogului si au stabilt ca, in viitor, acesta sa fie extins, prin consultari periodice, asupra noilor initiative din domeniul social care vor fi adoptate.

22 iulie 2003