MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Ministrul Muncii participa la inaugurarea serviciilor rezidentiale pentru copii cu deficiente severe din comuna Cornetu

     Luni, 22 septembrie, 2003 ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a inaugurat, mpreuna cu reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite - USAID si ai ONG-urilor partenere din SUA, Germania, Marea Britanie si Norvegia, complexul de servicii rezidentiale pentru copii cu deficiente severe din Comuna Cornetu, judetul Ilfov. Complexul, realizat prin programul ChildNet, cuprinde trei case de tip familial si gazduieste 22 de copii, proveniti mai ales de la Centrul de Plasament Tncabesti.
    Doamna Elena Dumitru i-a felicitat pe cei care au lucrat la acest proiect, pentru eficienta si pentru preocuparea aratata n asigurarea conditiilor optime pentru beneficiarii de serviciillor oferite n cadrul complexului. Ministrul Muncii a declarat ca "important este sa rezolvam problemele copiilor cu dizabilitati si problemele copiilor institutionalizati n Romnia. Important este sa nvatam sa rezolvam aceste probleme n timp util pentru a fi de folos copiilor. Acesti copii, fie ca au dizabilitati severe sau nu, trebuie apropiati de familii: familia naturala, familia extinsa sau familia substitut".
    Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a vzitat o societate comerciala din comuna Bragadiru, Judetul Ilfov, unde s-a interesat de conditiile de munca a 500 de salariati. Unitatea exporta biscuiti si produse de patiserie pe care le exporta n SUA, Ungaria, Polonia, Italia.

22 septembrie 2003