MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Intalnirea ministrului Elena Dumitru cu reprezentantii Bancii Mondiale

     Miercuri, 23 iulie 2003, doamna Elena Dumitru, ministru muncii, solidaritatii sociale si familiei, a avut o ntlnire cu misiunea Bancii Mondiale care se afla n tara noastra pentru finalizarea fazei de pregatire a mprumutului de Ajustare Programatica ce urmeaza sa fie negociat cu Guvernul Romniei.

     Discutiile s-au concentrat pe obiectivele privind Piata Muncii si Pensiile, si anume pe actiunile care trebuiesc ntreprinse pentru cresterea flexibilitatii pietei muncii, pentru mbunatatirea sustenabilitatii financiare a sistemului public de pensii si pentru diversificarea formelor de atenuare a riscurilor la care vor fi supuse grupurile de oameni n vrsta.
     De asemenea, a fost discutata etapizarea actiunilor pe cele trei faze ale proiectului precum si asistenta tehnica pe termen scurt si mediu necesara realizarii acestor obiective.
     Discutiile vor continua la nivel de experti pentru definitivarea, pna n luna octombrie, a continutului de detaliu a obiectivelor, a planurilor de actiune si a necesarului de asistenta tehnica.

24 iulie 2003