MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Comunicat intrevedere ambasador Republica Chile

     Marti, 23 septembrie, Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a avut o ntrevedere cu ambasadorul Republicii Chile la Bucuresti, domnul Manuel Hinojosa. n cadrul ntlnirii, desfasurata n prezenta domnului Razvan Cirica, secretar de stat n MMSSF, au fost abordate aspecte ale reformei sistemului de pensii n Romnia.
     Domnul Manuel Hinojosa a exprimat preocuparea autoritatilor chiliene pentru politica de reforma a sistemului de pensii din Romnia. Oficialul chilian a aratat ca tara sa are o experienta solida n administrarea privata a sistemului de pensii, bazat pe un parteneriat public-privat.
     Doamna Elena Dumitru a declarat ca "experienta chiliana, fiind consolidata n timp este foarte importanta, dar noi suntem atenti si la evolutia sistemelor de pensii n Europa". De asemenea, Ministrul Muncii a precizat ca Guvernul Romniei intentioneaza sa accelereze reforma sistemului de pensii. Un alt subiect de discutie l-a constituit tematica securitatii muncii. Ambasadorul Republicii Chile a explicat pincipiile parteneriatului public-privat prin care se realizeaza securitatea muncii n tara sa si care a nregistrat un succes notabil.

23 septembrie 2003