MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

"ntlnirea zonala pentru pregatirea strategiei Ministerului Sanatatii in cadrul reabilitarii sistemului serviciilor de sanatate"

Luni, 28 iulie 2003, orele 10.00, doamna Elena Dumitru, Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF), a participat la "ntlnirea zonala pentru pregatirea strategiei Ministerului Sanatatii in cadrul reabilitarii sistemului serviciilor de sanatate" organizata de Ministrul Sanatatii domnul Mircea Beuran.

La aceasta ntlnire au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale din domeniul sanatatii (directori de directii sanitare si de spitale), presedinti ai consiliilor judetene si prefecti.

Ministrul Muncii s-a referit la necesitatea nfiintarii si functionarii unitatilor medico-sociale la nivel local si la importanta acordarii serviciilor sociale pentru integrare si insertie sociala. "Tot ceea ce nseamna servicii medico-sociale, n interiorul acestor institutii vor fi oferite de ministerul nostru si de serviciul public de asistenta sociala din localitatea respectiva", a declarat doamna Elena Dumitru.

Dupa o perioada initiala necesara organizarii, aceste centre vor trebui sa asigure o coeziune sociala mai mare la nivel local, sprijinind persoanele care au nevoi sociale, dar si nevoi medicale si nu sunt ntr-o stare acuta.

28 iulie 2003