MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Mesajul doamnei ELENA DUMITRU, Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, cu ocazia Zilei internationale a persoanelor vrstnice

   "Sarbatorim astazi, 1 octombrie, Ziua internationala a persoanelor vrstnice, ocazie pentru a transmite un gnd bun parintilor, bunicilor si strabunicilor nostri.
   Vreau sa aduc un omagiu generatiilor care, prin munca si daruire, ne-au inspirat sa devenim ceea ce suntem. Noi, generatia activa de astazi, ne preocupam sa asiguram parintilor si bunicilor nostri posibilitatea de a se bucura, la batrnete, de roadele muncii lor, de copii si nepoti, pentru care au trudit o viata ntreaga.
   Guvernul Romniei urmareste consecvent o politica fundamentata pe principiul solidaritatii sociale, care are n vedere extinderea responsabilitatilor autoritatilor publice pentru asigurarea eficientei sistemelor de securitate sociala si de asistenta sociala.
   Avnd permanent n vedere contributia actualilor pensionari la crearea valorilor din societate, valori de care ne bucuram si noi n prezent, doresc sa i asigur pe cei a caror zi o sarbatorim azi ca preocuparile noastre vizeaza n permanenta identificarea unor noi resurse destinate acoperirii tuturor nevoilor persoanelor vrstei a III-a.
   Astazi, sarbatorind alaturi de parinti sau bunici Ziua Internationala a persoanelor vrstnice, doresc sa va multumesc pentru prezenta dumneavoastra alaturi de nou, prezenta care ne demonstreaza importanta evenimentului pe care l sarbatorim.
   Noi, social-democratii, ne dorim sa realizam o solidaritate reala ntre generatii. Extinderea securitatii sociale este, cu siguranta, cel mai important si mai ambitios proiect pe care societatea romneasca l ntreprinde. Avem nevoie de sprijinul si ntelepciunea dumneavoastra".

1 octombrie 2003