MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

ntlnirea dintre Ministrul Muncii din Romnia si Ministrul Delegat pentru Familie din Franta

Miercuri, 30 iulie 2003, Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, doamna Elena DUMITRU, se ntlneste cu Ministrul Delegat pentru Familie pe lnga Ministrul Sanatatii, Familiei si Persoanelor cu Handicap din Republica Franceza, domnul Christian JACOB.

Discutiile bilaterale se vor concentra pe politicile familiale si protectia copilului, promovate de MMSSF, precum si pe aspecte ale cooperarii dintre cele doua tari, n contextul pregatirii Romniei pentru aderarea la Uniunea Europeana. Astfel, Ministerul Muncii din Romnia deruleaza un proiect de nfratire institutionala privind Securitatea sociala pentru lucratorii migranti, n colaborare cu Ministerul Ocuparii si Solidaritatii din Franta.

Vizita ministrului francez va include si ntrevederi cu alti membri ai echipei MMSSF: domnul Razvan Ionut Cirica, secretar de stat, Departamentul Afaceri Europene si Relatii Externe, doamna Marta Nora Tarnea, secretar de stat, Asistenta Sociala si Politici Familiale, doamna Gabriela Coman, secretar de stat, Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie si domnul Constantin Stoenescu, secretar de stat, presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap.

n programul de mine al domnului Christian Jacob sunt prevazute si vizite la Centrul de informare si integrare profesionala pentru tineri n dificultate "Apel" si la Centrul de recuperare pentru copii cu handicapuri multiple, din sectorul 2 al Capitalei.

30 iulie 2003