MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Protectia copilului si a familiei, n atentia ministerelor de specialitate din Romnia si Franta

    Miercuri, 30 iulie, Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, doamna Elena DUMITRU, a avut o ntrevedere cu Ministrul Delegat pentru Familie pe lnga Ministrul Sanatatii, Familiei si Persoanelor cu Handicap din Republica Franceza, domnul Christian JACOB.

n timpul discutiilor, au fost abordate aspecte ale politicilor sociale din Romnia si Franta, cu accent pe masurile de sprijinire a familiei si protejarea intereselor copilului. Doamna Elena Dumitru si-a exprimat interesul pentru experienta franceza privind protectia mamelor adolescente si a explicat principiile politicii de asistenta acordata n Romnia tinerelor mame. n ceea ce priveste programele de protectie a familiei, ministrul muncii a aratat ca politica franceza n domeniu constituie un reper important pentru partea romna. Doamna Elena Dumitru a declarat ca se asteapta ca, n continuare, colaborarea bilaterala n domeniul politicii familiei si a protectiei copilului sa nregistreze rezultate foarte bune.

Aflat la prima vizita n Romnia, domnul Christian Jacob a fost interesat de situatia copiilor aflati n dificultate si de politicile derulate n cadrul MMSSF, prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie, n aceasta directie. Ministrul francez a prezentat cadrul general al programului european DAPHNE de prevenire si lupta mpotriva violentei asupra copiilor, tinerilor si femeilor. n acest context, domnul Christian Jacob a transmis doamnei Elena Dumitru invitatia de a participa la o conferinta a ministrilor europeni ai familiei, dedicata prevenirii maltratarii copiilor. Reuniunea, organizata de presedintia italiana a Uniunii Europene, va avea loc n data de 20 noiembrie 2003, la Paris.


30 iulie 2003