MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

Comunicat de presa

   Miercuri 1 octombrie 2003, Elena Dumitru ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a avut o ntrevedere cu domnul Anand Seth, director pentru Europa Centrala si de Est al Bancii Mondiale.
   Domnul Anand Seth si-a exprimat convingerea ca programele aflate n derulare n cadrul MMSSF vor fi finalizate n bune conditii, avnd n vedere experienta acumulata pna n prezent.
   Doamna Elena Dumitru l-a felicitat pe reprezentantul Bancii Mondiale pentru noua numire si a aratat ca Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei are n Banca Mondiala un prieten si un colaborator important n ceea ce priveste aplicarea politicilor sociale ale Guvernului Romniei.
   Cei doi oficiali au abordat aspecte privind continuarea reformei sistemului de pensii, precum si masuri de fluidizare a pietei muncii. De asemea, s-a discutat si despre orientarea masurilor Executivului catre necesitati sociale bine definite. n acest context, ministrul Muncii a precizat ca recenta masura de acordare a ajutoarelor pentru ncalzirea locuintei delimiteaza precis categoriile de beneficiari si ca exista o preocupare permanenta a membrilor Guvernului pentru alocarea corespunzatoare a fondurilor destinate programelor sociale.

2 octombrie 2003