Constituirea Comitetul Mixt de Coordonare ntre Romnia si Regatul Spaniei pentru reglementarea si organizarea circulatiei fortei de munca ntre cele doua state

  Marti, 27 mai 2003, ora 11.00 domnul Marian SÂRBU, ministrul muncii si solidaritatii sociale, a primit delegatia spaniola condusa de domnul Jaime Ignacio GONZALEZ GONZALEZ, Delegat al Guvernului Spaniol pentru Straini si Imigratie. Delegatia spaniola a fost compusa din reprezentanti ai Ministerului de Interne, Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Muncii si Afacerilor Sociale.
  Cu aceasta ocazie a fost reiterata satisfactia pentru cooperarea bilaterala româno-spaniola. Cele doua parti au demerat si negocierea acordului bilateral de securitate, care, dupa intrare în vigoare, va avea efect îmbunatatirea protectiei sociale a lucratorilor din cele doua state. De asemenea, în curând va fi semnat acordul privind recunoasterea carenetelor de conducere eliberate în cele doua state.
  Subiectul principal al întâlnirii l-a reprezentat constituirea Comitetul Mixt de Coordonare mentionat la Articolul 15 al Acordului între România si Regatul Spaniei pentru reglementarea si organizarea circulatiei fortei de munca între cele doua state, semnat la Madrid, la 23 ianuarie 2002.
  Cu aceasta ocazie ambele delegatii si-au exprimat satisfactia pentru aplicarea Acordului româno-spaniol de reglementare si organizare a circulatiei fortei de munca. Totodata, au fost analizate posibilitatile de îmbunatatire a aplicarii Acordului