Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Negocieri cu liderii C.N.S.L.R.- FRATIA


Luni, 24.03.2003 la sediul Ministerului muncii si Solidaritatii Sociale a avut loc prima runda de negocieri pentru solutionarea revendicarilor C.N.S.L.R.- FRATIA.

Discutiile purtate de ministrul muncii si solidaritatii sociale domnul Marian Sarbu cu liderii C.N.S.L.R. - FRATIA au vizat in special aspectele legate de o crestere a pensiilor, infiintarea Tribunalelor Muncii, acordarea tichetelor de masa, crestere numarului de locuri de munca, consultarea partenerilor sociali in elaborarea si promovarea programului social.

"Am facut o trecere in revista a tuturor acestor revendicari, cred ca putem vorbi despre un anumit nucleu dur al listei si anume de cele care se refera la o crestere a pensiilor acolo unde dublarea pensiilor pentru agricultori poate fi luata in calcul fara rezerve incepand cu anul 2004. In legatura cu grupele de munca si anume acele conditii speciale care dau dreptul la pensionari inainte de varstele standard, lucru cu care noi am fost de acord urmand sa lucram impreuna la definitivarea actelor normative. Exista de asemenea o preocupare permanenta in legatura cu tichetele de masa si in functie de ce vom discuta in perioada urmatoare putem avea in vedere o optimizare a reglementarilor in acest domeniu in asa fel incat toti cei care indeplinesc calitatea de salariati sau de functionari publici sa poata beneficia de aceste tichete de masa", a declarat ministrul muncii si solidaritatii sociale domnul Marian Sarbu.

Pe de alta parte, domnul ministru a precizat ca exista o disponibilitate clara inclusiv din partea Ministerului Justitiei pentru infiintarea Tribunalelor Muncii ceea ce va face ca pana la sfarsitul anului 2003 sa se definitiveze legislatia care sa institue aparitia acestor institutii.

De asemenea,domnul Marian Sarbu a solicitat participarea la negocieri si a organizatiilor patronale pentru a nu discuta privilegiat cu sindicatele.

Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii