Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Intalnirea domnului Marian Sarbu
cu delegatia Fondului Monetar InternationalMarti, 11.02.2003, la sediul Ministerul Muncii si Solidaritati Sociale., domnul ministru Marian Srbu a avut o ntlnire cu delegatia Fondului Monetar International condusa de negociatorul sef, domnul Neven Mates.

Discutiile au vizat in special urmatoarele probleme:
Modul de ndeplinire a tintelor convenite cu Fondul n ceea ce priveste politica salariala n cursul anului 2003. n acest context au fost discutate unele situatii privitoare la evolutia numarului de salariati n cadrul companiilor din domeniul transporturilor feroviare pentru care Fondul a solicitat informatii suplimentare. Au fost de asemnea purtate discutii pentru armonizarea interpretarii unor aspecte tehnice ale monitorizarii numarului de personal si a fondului de salarii.
Impactul pe care l va avea cresterea salariului de baza minim pe economie. Aceasta problema este n evaluare urmarindu-se modul n care se reflecta aceasta crestere n contractele colective de munca care se ncheie pentru anul 2003.
Impactul aplicarii noului Cod al Muncii asupra flexibilitatii pietei muncii. Delegatia FMI a aratat ca a avut consultari cu Banca Mondiala si ca s-a convenit ca acesta problema va fi analizata n detaliu de catre Banca Mondiala.

Domnul Ministru Marian Srbu a exprimat convingerea ca noul Cod al Muncii nu ngradeste flexibilitate pietei muncii si a asigurat ca exista disponibilitatea ca, functie de rezultatele practice ale aplicarii, sa se adopte, daca va fi cazul, modificari care sa asigure flexibilitatea necesara pietei muncii ntr-o economie de piata.

La discutii, pe lnga reprezentanti ai Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale au participat si reprezentanti la nivel de Secretar de Stat din Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Lucrarilor Publice,Transporturilor si Locuintei.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii