Intrevedere Marian Sarbu cu Jonathan Sheele seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania

Miercuri, 28 mai 2003, cu incepere de la ora 14.00, a avut loc la sediul MMSS, ntrevederea domnului Marian SRBU ministrul muncii si solidaritatii sociale cu domnul Jonathan SCHEELE seful Delegatiei Comisiei Europene n Romnia.
Discutiile s-au axat asupra stadiului pregatirilor de aderare si a prioritatilor pentru perioada imediat urmatoare in domeniul politicii sociale si de ocupare a fortei de munca.
Domnul Jonathan SCHEELE a precizat ca se remarca progrese in cresterea capacitatii de implementare la nivelul ministerului, atat in privinta legislatiei recent adoptate, cat si a proiectelor finantate de Uniunea Europeana. In perioada urmatoare, accentul ar trebui pus pe cooperarea tuturor ministerelor implicate in domeniul social si pe stabilirea unor obiective sectoriale clare asupra carora sa fie concentrata, intr-o abordare multianuala, asistenta financiara din partea tuturor donatorilor internationali.
A fost adus in discutie si programul imediat urmator al contactelor bilaterale la nivel inalt in domeniu. Astfel, domnul Marian SRBU ministrul muncii si solidaritatii sociale, se va intalni, la Bruxelles, in data de 2 iunie cu doamna Anna DIAMANTOPOULOU comisarul european pentru munca si afaceri sociale, care, la randul sau, va efectua, in perioada 12 ? 13 iunie, cea de-a doua vizita in Romania.
Apreciind utilitatea unor astfel de intalniri, cei doi inalti oficiali au stabilit ca, pe viitor, acestea sa se desfasoare la intervale regulate.