Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Semnarea Protocolului intre Oficiul National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca in Strainatate si Asociatia Antreprenorilor si Constructorilor din Israel privind recrutarea, angajarea si protectia lucratorilor calificati din constructii si infrastructura din Romania in IsraelMiercuri, 21 februarie 2002, la sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale s-a semnat Protocolul intre Oficiul National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca in Strainatate si Asociatia Antreprenorilor si Constructorilor din Israel privind recrutarea, angajarea si protectia lucratorilor calificati din constructii si infrastructura din Romania in Israel. Protocolul a fost semnat de directorul Oficiului National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca in Strainatate, doamna Daniela Andreescu si Presedintele Asociatiei Antreprenorilor si Constructorilor din Israel, domnul Samuel Ulpiner.
La ceremonie au participat domnul Marian Sarbu, ministrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si E.S. domnul Sandu Mazor, ambasadorul statului Israel la Bucuresti.

Protocolul prevede ca angajarea lucratorilor romani in Israel se va face in baza unui contract individual de munca incheiat cu angajatorul israelian, inainte de plecarea lucratorului in Israel.
Acesta va cuprinde prevederi referitoare la drepturile si obligatiile lucratorului precum si ale angajatorului.
In contractele individuale de munca vor fi stipulate clauze referitoare la drepturile salariale, durata timpului de munca si de odihna, conditiile de munca, responsabilitatile in domeniul protectiei muncii.

Lucratorii romani care doresc sa lucreze in Israel trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:
  • sa aiba o calificare profesionala atestata printr-un certificat de calificare profesionala
  • sa fie apti de munca din punct de vedere medical
  • sa nu aiba cazier judiciar
  • sa nu fi abandonat un loc de munca in cazul in care au mai lucrat in Israel
Selectia lucratorilor romani se va face de catre Oficiul National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca in Strainatate.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii