Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Participarea domnului ministru Marian Sarbu la Microcredit Summitn cadrul primei zile a lucrarilor reuniunii Microcredit Summit, la care participa domnul Marian Srbu, Ministrul muncii si solidaritatii sociale, nsotit de o delegatie din care mai face parte domnul Razvan Ionut Cirica, Secretar de Stat n Ministerul Muncii, au fost analizate mijloacele de ajutorare a celor mai saraci, n paralel cu consolidarea institutiilor autonome si punerea n evidenta a mbunatatirii vietii celor mai sarace familii.

n interventia sa, domnul Marian Srbu a remarcat existenta cadrului juridic din Romnia cu privire la acordarea de microcredite att micilor ntreprinzatori ct si persoanelor fizice. Dintre cele doua scheme de microcredite care functioneaza n Romnia, Ministerul Muncii detine o linie de credit pentru persoanele aflate n situatii de extrema dificultate care desfasoara activitati pe cont propriu, generatoare de venituri n scopul ntretinerii familiei.

"Somerii care se obliga sa nfiinteze ntreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale sau care desfasoara n mod independent o activitate economica n calitate de persoane fizice autorizate, au prioritate la obtinerea creditelor", a mai aratat ministrul muncii.

Pentru anul 2002 au fost alocate pentru acest tip de credite cca. 30 milioane USD, suma acordata pentru un loc de munca nou creat fiind de aprox. 2.300 USD, estimndu-se crearea a peste 13.300 noi locuri de munca.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii