Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Discutii OIM ( Organizatiei Internationale pentru Migratie )


Miercuri, 12 martie 2003, la sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, domnul ministru Marian SRBU a avut o ntrevedere cu domnul Brunson MCKINLEY, directorul general al Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM).

S-au discutat probleme legate de:
- Migratia fortei de munca n si din Romnia;
- Activitatea OIM, programe specifice de gestionare a problemelor migratiei fortei de munca, programe de cooperare tehnica, programe de informare pentru muncitorii migranti, programe de asistare a muncitorilor migranti n tara de origine si n tara de destinatie;
- Crearea si gestionarea unor baze de date la nivel national n domeniul migratiei fortei de munca, cu sprijin OIM;

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) este un organism interguvernamental, cu statut diplomatic si misiune umanitara, nfiintat n 1951 si format din peste 110 state membre cu statut de observator, printre care si Romnia.

Mandatul OIM este de a contribuila rezolvarea problemelor de migratie la nivel global, regional sau national, impreuna cu statele membre si cu alte organizatii internationale

Romnia a devenit membru cu statut de observator al OIM n 1992. n acelasi an, s-a deschis Biroul OIM Bucuresti.

Biroul OIM din Romnia lucreaza n cooperare cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, in cadrul unor proiecte de asistenta si consiliere a migrantilor romni repatriati, inclusiv victime ale traficului de fiinte umane. De mentionat implicarea activa a unor oficiali ai Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale la evenimente si actiuni ale OIM si contractele dintre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca si Biroul OIM din Romnia.

Biroul din Bucuresti al OIM desfasoara n prezent un program de asistenta in vederea repatrierii voluntare a unor cetateni romni de pe teritoriul Uniunii Europene.


Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii