Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Intalnirea domnului Marian Srbu si a presedintelui CES, domnul Ion Giurescu cu organizatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national


Astazi 3 februarie 2003 a avut loc ntlnirea dintre Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale - D-nul Marian Srbu si Presedintele CES, Secretar de Stat n Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale D-nul Ion Giurescu, cu partenerii sociali - organizatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national.

Agenda ntlnirii a vizat urmatoarele teme de dezbateri : prioritatile pe anul 2003 n domeniul dialogului social, prioritatile economice si sociale ale partenerilor sociali si relatia acestora cu Ministerul Muncii.

Au fost luate n dezbatere rezultatele pozitive si deficientele costatate n functionarea dialogului social, cu evidentierea unor propuneri de perfectionare n zona decizionala si de competente n special n ce priveste desfasurarea acestui proces la nivel local.

Partenerii sociali si-au manifestat disponibilitatea pentru dialog si n acest sens au ridicat conducerii Ministerului problemele care se afla n preocuparea prezenta a acestora.

D-nul Ministru Marian Srbu a declarat ca aceste probleme vor fi naintate, printr-o nota, pentru analiza Guvernului Romniei n termen de doua saptamni de la acesta reuniune.

n perspectiva integrarii n Uniunea Europeana s-a evidentiat si necesitatea unei abordari pe termen mediu a obiectivelor si prioritatilor care ar putea fi stabilite n comun cu partenerii sociali.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii