Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Seminar- "Relatiile dintre partidele social democrate si sindicate"


Domnul Marian Srbu, ministrul muncii si solidaritatii sociale, a participat la deschiderea seminarului cu tema "Relatiile dintre partidele social democrate si sindicate", organizat de Institutul Social Democrat "Ovidiu Sincai, Partidul Social Democrat si Centrul International Olof Palme.
"Am considerat si consideram in continuare constructia democratica a societatii ca fiind o responsabilitate comuna cu cararcter permanent. In acest sens constituirea unui pol social democrat prin unificarea preocuparilor comune care sa garanteze stabilitate si eficienta guvernarii este in opinia noastra imperios necesara. Contrabalansarea efectelor cu impact social negativ dar inerente reformei prin masuri care sa protejeze categoriile cele mai defavorizate pot fi realizate prin intelegeri cu sindicatele. Programul social promovat de Guvern este asociat ideii de schimbare de consolidare a sistemului de securitate sociala si de acest context adoptarea noului Cod al muncii prin intelegere cu toate organizatiile sindicale si patronale reprezinta un pas urias. Pacea sociala este necesara pentru asigurarea cresterii economice cresterii standardelor sociale si imbunatatirea calitatii vietii. Pentru aceste ratiuni si pentru multe altele asemenea, vreau sa recomfirm interesul Partidului Social Democrat si al Guvernului pentru consolidarea relatiilor cu organizatiile sindicale, avand convingerea ca numai printr-un dialog permanent putem sa definim ct mai bine drumul pe care l avem de urmat pentru integrarea in Uniunea Europeana " a declarat domnulMarian Srbu ministrul muncii si solidaritatii sociale.

Seminarul se desfasoara la Palatul Parlamentului, Sala Ovidiu Sincai, n perioada 4-6 aprilie. La seminar participa oameni politici social - democrati romni si suedezi, lideri ai C.N.S.L.R. - FRATIA si BNS, reprezentanti ai sindicatelor suedeze, experti in probleme sociale si sindicale.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii