Intrevedere Marian Sarbu cu Jonathan Sheele seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania

   Miercuri, 28 mai 2003 orele 14.00 la sediul MMSS, domnul Marian SÂRBU ministrul muncii si solidaritatii sociale va avea o întrevedere cu domnul Jonathan SHEELE seful Delegatiei Comisiei Europene în România.
   Discutiile se vor concentra asupra stadiului îndeplinirii angajamentelor asumate în cursul procesului de negociere a Capitolului 13 – Politica sociala si ocuparea fortei de munca în contextul noului cadru legislativ în domeniul relatiilor de munca, creat prin intrarea în vigoare a Codului Muncii.
Vor fi abordate si posibilitatile de asistenta din partea Comisiei Europene pentru elaborarea si implementarea legislatiei secundare în domeniul relatiilor de munca: tribunalele muncii, agentii de munca temporara, fondul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.
Cei doi demnitari vor face si o prima evaluare a efectelor implementarii noului Cod al muncii. Vor fi trecute în revista proiectele de înfratire institutionala cofinantate de Uniunea Europeana si stadiul prezentarii lor administrative pentru gestionarea programului operational sectorial privind politica sociala si ocuparea fortei de munca din cadrul Fondului Social European.
De asemenea se vor identifica subiectele de interes comun în vederea întrevederii pe care domnul ministru Marian SÂRBU o va avea saptamâna viitoare la Bruxelles cu doamna Anna DIAMANTOPOULOU comisar european pentru ocupare si afaceri sociale
.