Alocutiunea Dlui Marian SARBU-Geneva 2003

    Participarea domnului Marian SIRBU ministrul muncii si solidaritatii sociale la lucrarile celei de a 91-a sesiunii a Conferintei Internationale a Muncii.
    Domnul Marian SIRBU ministrul muncii si solidaritatii sociale participa in perioada 6-15 iunie 2003, la Geneva, la lucrarile celei de a 91-a sesiuni a Conferintei Internationale a Muncii.
    Dupa prezentarea raportului Directorului General al Biroului Interantional al Muncii, domnul Juan SOMAVIA, in dimineata zilei de ieri, 9 iunie, domnul Marian SIRBU ministrul muncii si solidaritatii sociale, a rostit un discurs in cadrul sesiunii plenare a lucrarilor Conferintei, deosebit de bine apreciat, alocutiune in care a efectuat o prezentare a viziunii romanesti asupra valorilor tripartitismului, pacea sociala, modelul social european si dezvoltarea economica, precum si a subliniat faptul ca munca este cea mai buna cale de combatere a saraciei.
    Cu ocazia participarii la aceasta Conferinta, domnul Marian SIRBU a avut, ieri, 9 iunie, o intrevedere cu domnul Juan SOMAVIA, directorul general al Biroului International al Muncii, prilej cu care a fost exprimata aprecierea excelentei colaborari dintre BIM si Romania cu referire, in special, la programul derulat sub egida IPEC (Programul International pentru Eliminarea Muncii Copilului) cu tema Actiunea nationala pentru prevenirea si eliminarea muncii copiilor . Totodata, domnul Juan Somavia a exprimat disponibilitatea Biroului International al Muncii de a continua sa sprijine Romania in reforma in domeniul social.