Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESAAnaliza proiecte de acte normative

06.02.2003


Plenul Consiliului Economic si Social s-a reunit miercuri, 5 februarie 2003, n sedinta ordinara. n cadrul sedintei au fost analizate mai multe proiecte de acte normative, cu privire la activitatea de cercetare-dezvoltare, privind finantarea-monitorizarea programelor din acest domeniu, cu privire la efectuarea de plati n avans din fondurile publice, la finantarea programelor de sanatate, la conduita functionarilor publici.

Proiectul de act normativ privind stabilirea actiunilor si categoriilor de cheltuieli, a criteriilor, procedurilor si limitelor pentru efectuarea de plati n avans din fonduri publice si Proiectul de Hotarre privind organizarea si finantarea programelor de sanatate n anul 2003 au fost amnate, partenerii sociali solicitnd discutarea acestor acte normative n cadrul Comisiilor de Dialog Social de la nivelul ministerelor implicate. Aceasta masura este necesara n vederea realizarii unei analize specifice la nivel sectorial si pentru a permite partenerilor sociali de la acest nivel, cunoasterea si implicarea n problematicile care se doresc a se reglementa.

D-nul Ion Giurescu, Presedintele CES si Secretar de Stat n MMSS, referindu-se la cele doua proiecte amnate, a mentionat ca "ncepnd din acesta saptamna, toate actele normative care trebuiau si nu au fost dezbatute n Comisiile de Dialog Social de la nivelul ministerelor nu vor mai fi analizate de CES, astfel nct respectarea regulilor si procedurilor sa nu mai cunoasca abateri sau exceptii".Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii