Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESAReglementari - noul cod al muncii

13.03.2003


ncepnd cu 1 martie 2003 a intrat in vigoare Legea nr. 53/2003, -Codul muncii.
Noul Cod al muncii reglementeaza totalitatea raporturilor individuale si colective de munca, preciznd ca angajarea unei persoane in munca se realizeaza prin ncheierea unui contract individual de munca, fapt care i confera calitatea de salariat.
Totodata, potrivit dispozitiilor art. 298 alin.(2) din Codul Muncii, toate prevederile contrare acestui act normativ se abroga.
Pe cale de consecinta, odata cu intrarea n vigoare a Noului Cod al Muncii se abroga acele prevederi din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor ncadrate in munca, prin care s-a reglementat, ca forma complementara de angajare, conventia civila de prestari de servicii - categorie speciala de conventii, diferita de cea reglementata ca drept comun de Codul civil.
Pentru ca activitatea angajatorului corespunzatoare muncii prestate n baza conventiilor civile de prestari servicii, reglementate de Legea 130/1999, ncheiate anterior datei de 1 martie 2003, sa nu fie afectata, aceasta are posibilitatea sa ncheie contracte individuale de munca cu norma ntreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau determinata, n conditiile legii.Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii