Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESA


Partenerii de dialog social se organizeaza pentru sprijinirea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana

13.11.2002


Miercuri, 13 noiembrie 2002 la sediul Consiliului Economic si Social a avut loc ceremonia infiintarii Comitetului pentru Uniunea Europeana al partenerilor de dialog social din Romania. La ceremonie au participat domnul Mircea Geoana - Ministrul Afacerilor Externe, doamna Hildegard Carola Puwak - Ministrul Integrarii Europene, domnul Ion Giurescu - Presedintele CES si domnul Nicholas Bulte din partea Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.
"Comitetul pentru Uniunea Europeana al partenerilor de dialog social din Romania" a fost infiintat de partenerii de dialog social din Romania, patronatele si sindicatele reprezentative la nivel national din dorinta de a contribui, prin actiuni specifice commune, la procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.
Comitetului pentru Uniunea Europeana al partenerilor de dialog social din Romania va realiza si pune in aplicare, prin consultari cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Integrarii Europene, actiuni pentru sustinerea demersurilor administratiei in vederea accelerarii negocierilor cu Uniunea Europeana si finalizarii acestora in anul 2004, a inceperii integrarii Romaniei in anumite organisme si structuri ale UE inainte de 2007.
Cu aceasta ocazie, domnul Ion Giurescu, Presedintele Consiliului Economic si Social a declarat: "Infiintarea acestui Comitet demonstreaza ca partenerii sociali inteleg sa puna interesul national mai presus de orice neintelegeri care apar, inerent in procesele de dialog.
Cred ca aest Comitet demonstreaza foarte clar ca vocea societatii civile trebuie sa fie auzita si mai ale ascultata de autoritati, in vederea indeplinirii obiectivelor de pe plan intern si international ale Romaniei.Acest comitet ne duce spre valorile sociale europene si sper ca in acest fel se vor face pasii necesari pentru ca Romania sa se integreze in structurile europene, total si definitiv, in anul 2007
".Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii