Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESA


Sedinta de analiza a stadiului realizarii obiectivelor Acordului Social pe 2002 si a conventiei incheiate cu BNS si CARTEL ALFA


16.09.2002

Luni, 16 septembrie 2002, orele 10.00, la sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale a avut loc sedinta de analiza a stadiului realizarii obiectivelor Acordului Social pe 2002 si ale Conventiei ncheiate cu CNS "Cartel ALFA" si Blocul National Sindical.
La sedinta condusa de domnul Ion Giurescu, secretar de stat in Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, coordonator pentru relatia cu Parlamentul, Sindicatele, Patronatele si Societatea Civila, au participat n totalitate secretarii de stat din ministere si APAPS, responsabili pentru relatia cu sindicatele si patronatele.
n urma anlizei au fost identificate ntrzierile n realizarea obiectivelor si au fost stabilite prioritatile si modalitatile de solutionare a acestora. A fost stabilit un grafic de masuri pentru ca problemele nesolutionate sa fie rezolvate conform angajamentelor Guvernului.
n continuare, ncepnd cu ora 11.00, s-a desfasurat ntlnirea secretarilor de stat din ministere responsabili pentru relatia cu sindicatele si patronatele mpreuna cu reprezentantii tuturor confederatiilor sindicale si patronale, reprezentative la nivel national. Au fost analizate cu aceasta ocazie, punctual, principalele probleme ce vizeaza realizarea Acordului Social 2002 precum si a Conventiei ncheiate cu CNS "Cartel ALFA" si Blocul National Sindical. Au fost convenite o serie de actiuni concrete, defalcate pe ministere, privind demararea lucrarilor Comisiei Nationale pentru Indexare si Fundamentarea Valorii Cosului Minimde Consum; analiza n cadrul comisie de dialog social de la Ministerul Justitiei a problemei tribunalelor muncii; discutarea la Ministerul Sanatatii si Familiei a modificarilor la Legea asigurarilor sociale de sanatate; precum si nceperea discutiilor la ministere asupra proiectiilor bugetare pentru 2003.
La solicitarea partii patronale urmeaza a fi perfectata o ntlnire a acesteia cu domnul Adrian Nastase pentru clarificarea unor probleme care decurg din punerea n aplicare a prevederilor celor doua documente.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii