Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESA


Helsinki


17.09.2002

Cea de a 7-a Conferinta a ministrilor europeni responsabili cu problematica migratiei, cu tema " Migrantii n societatea noastra : optiuni politice n secolul al XXI-lea ", care se desfasoara la Helsinki, n perioada 16-17 septembrie, a adoptat o Declaratie finala, ale carei principii generale se refera la dezvoltarea si implementarea politicilor de migratie si integrare care au la baza principiile drepturilor omului, democratie, coeziune sociala si respectul pentru individ, promovarea principiilor tolerantei si ne-discrmininarii. Integrarea trebuie perceputa ca un proces interactiv bazat pe vointa mutuala pentru adaptarea att a migrantilor ct si a societatii gazda.
Cu ocazia participarii la lucrarile acestei Conferinte, domnul Marian Srbu, ministrul muncii si solidaritatii sociale, a avut o serie de ntrevederi bilaterale cu presedintele Confederatiei finlandeze a sindicatelor (SAK), presedintele Confederatiei patronale finlandeze din industrie, precum si cu ministrul finlandez al muncii, doamna Tarja Filatov.
n cadrul discutiilor avute cu ministrul finlandez al muncii a fost analizata posibilitatea ncheierii unui Protocol de cooperare ntre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale din Romnia si Ministerul Muncii din Finlanda. Protocolul va avea ca scop promovarea cooperarii prin schimb de cunostinte, informatii, experienta si expertiza, n domenii precum politica pietei muncii, formare profesionala, sisteme de consiliere si orientare profesionala.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii