Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESAIntalnirea ministrului Marian Sarbu cu liderii sindicatelor

20.08.2002

Astazi, 20.08.2002, domnul Marian Sarbu Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale s-a intalnit cu liderii celor 5 confederatii nationale reprezentative la nivel national.
S-au analizat cele mai importante elemente prevazute in cele doua acorduri sociale incheiate :
- Acordul Social pe 2002 incheiat cu CNSRL FRATIA, CSDR si MERIDIAN
- Conventia incheiata cu BNS si CARTEL ALFA
In urma discutiilor s-a reinterat necesitatea adoptarii noului Cod al Muncii pana la sfarsitul anului,precum si necesitatea adoptarii de catre Senat a noii Legi a Sindicatelor, text adoptat deja de Camera Deputatilor.
Pe de alta parte, s-a convenit asupra necesitatii revizuirii criteriilor de reprezentativitate a organizatiilor sindicale si patronale la toate nivelurile. Acest subiect urmand a fi discutat detaliat in saptamanile urmatoare.
Marian Sarbu:
" Cred ca in conditiile respectarii de toate partile, pana la sfarsitul anului a principalelor angajamente prevazute in cele doua acorduri, se pot identifica principalele obiective comune pe baza carora in anul 2003 sa se incheie un acord social cu toate organizatiile sindicale si patronale la aceasi masa. Demersurile Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale vor merge in acest sens si propunerile noastre pentru partenerii sociali vor avea in vedere aceasta tinta: un singur acord social pe anul 2003 ".
Pe aceeasi problema, domnul ministru Marian Sarbu se va intalni si cu reprezentatii patronatelor.Intalnirea va avea loc maine, 21.08.2002, orele 16.00 la sediul MMSS.
Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii