Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

COMUNICAT DE PRESASanatatea si securitatea lucratorilor, o cale catre aderarea Romniei la Uniunea Europeana

23.04.2002

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale din Romnia, prin Inspectia Muncii, deruleaza n parteneriat cu Ministerul Angajarii si Solidaritatii din Franta proiectul de nfratire institutionala, finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE, RO 9907-06 "Conceperea unui sistem de protectie pentru lucratorii expusi la agenti periculosi la locul de munca".

n cadrul proiectului mentionat expertii romni si francezi au elaborat textele normative prin care sunt transpuse directivele referitoare la agentii periculosi n mediul de munca, texte ce vor intra n vigoare n viitorul apropiat.

n scopul cunoasterii viitoarelor norme si al asigurarii aplicarii lor, Inspectia Muncii organizeaza sesiuni de informare pentru sensibilizarea tuturor actorilor implicati. Prima dintre ele, " Sanatatea si securitatea lucratorilor, o cale catre aderarea Romniei la Uniunea Europeana " a fost organizata n data de 12 aprilie 2002 la Iasi.

Din partea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale a participat domnul secretar de stat Ion Giurescu - care a prezentat "Directiile de actiune pentru aderarea Romniei la structurile europene".Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii