COMUNICAT DE PRESA

      n finalul deplasarii sale n teritoriu, domnul Marian Srbu ministru delegat pentru relatiile cu partenerii sociali s-a aflat astazi 30 septembrie n judetul Cluj.
    Dupa vizitarea a doua importante unitati economice clujene: S.C. UNIREA S.A. si S.C. HOLCIM S.A. si participarea la sedinta Comisiei de Dialog Social, domnul ministru a facut urmatoarele declaratii:
    "Concluziile trase n urma discutiilor purtate cu partenerii sociali si dupa analizarea realitatilor socio-economice din judetele vizitate, sunt pozitive: n special n judetul Cluj, nu exista probleme majore legate de cererea si oferta de forta de munca, existnd posibilitatea atingerii unui echilibru ntre cele doua, acest lucru avnd ca finalitate recunoasterea justa a valorii muncii.
    Am retinut problemele ridicate de participantii la Comisia de Dialog Social, si sustin propunerea angajatilor din nvatamnt de elaborare a unei legi unice de salarizare a personalului din domeniul bugetar.
    Tin sa asigur conducerea si angajatii S.C. UNIREA S.A., ca Guvernul Romniei va tine cont de solicitarea de sprijin n procesul de privatizare.
    n legatura cu situatia de la S.C. HOLCIM S.A., pot sa va spun ca am transmis colegilor nostri din teritoriu si n special Agentiei teritoriale pentru Ocuparea Fortei de Munca, sa lucreze ndeaproape cu reprezentantii conducerii si cu liderii de sindicat din aceasta ntreprindere si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru muncitorii care urmeaza sa fie disponibilizati n perioada imediat urmatoare."