Comunicat de presa - ntlnire Consiliul Investitorilor Straini

    Astazi 2 Septembrie 2003, domnul Marian Srbu, Ministru Delegat pentru Relatiile cu Partenerii Sociali, s-a ntlnit la sediul M.M.S.S.F. cu reprezentanti ai Consiliului Investitorilor Straini.
    ntlnirea s-a constituit ntr-o etapa pregatitoare ntlnirii din 17 Septembrie dintre Consiliul Investitorilor Straini si Primul Ministru, domnul Adrian Nastase si a avut ca scop stabilirea unei pozitii comune n legatura cu cele sase puncte din Codul Muncii care n opinia reprezentantilor investitorilor ridica anumite probleme.
    Discutiile s-au desfasurat ntr-un climat constructiv, de colaborare, domnul ministru Marian Srbu declarnd ca "trebuie sa se atinga un echilibru ntre felul n care sunt reflectate n Codul Muncii att interesele angajatilor ct si cele ale patronilor. n desele vizite pe care l-am efectuat n ultimul timp n teritoriu, angajatorii nu au sesizat probleme majore legate de implementarea Codului Muncii, dialogul dintre angajati si patroni dovedindu-se cea mai constructiva baza pentru o activitate de succes. Am studiat cu atentie problemele sesizate de investitori, si dupa cum au remarcat si domniile lor, opiniile noastre sunt departe de a fi divergente. Cu o colaborare intensa, n perioada imediat urmatoare, vom putea avansa n elaborarea unei pozitii comune.
    n privinta Fondului de Garantare a Salariilor, angajamentul Guvernului este ca la momentul elaborarii lui (discutam aici un viitor ndepartat), sa aiba loc consultari aprofundate cu partenerii sociali implicati."
    Domnul ministru a anuntat cu aceasta ocazie ca n perioada ce va urma ntlnirii din 17 Septembrie, Ministerul Muncii va organiza o dezbatere ampla la care vor fi invitati reprezentanti ai diverselor organizatii patronale, sindicale si ai unor organizatii non-guvernamentale, dezbatere care va viza aspecte majore din problematica sociala a tarii noastre.