Comunicat de presa

    n cursul zilei de marti 15 iulie 2003, la initiativa domnului Marian Srbu, ministru delegat pentru relatia cu partenerii sociali, la sediul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, a avut loc o ntlnire de lucru cu reprezentantii celor 15 federatii reunite n Conventia Sindicala Nationala a Transportatorilor din Romnia.
    Cu acest prilej au fost trecute n revista principalele preocupari ale membrilor de sindicat din transporturile feroviare, navale, aeriene, auto si metrou, referitoare la conditiile n care acestia si desfasoara activitatea si a fost pus n discutie proiectul Hotarrii de Guvern privind metodologia si criteriile de ncadrare a persoanelor n locuri de munca n conditii speciale.
    Data fiind complexitatea problemelor, s-a convenit ca tematica ncadrarii n conditii de munca speciale si deosebite sa faca n continuare obiectul conlucrarii Guvern - Sindicate, urmnd a fi adoptate solutiile cele mai potrivite.
    De asemenea s-a procedat la o evaluare a stadiului de realizare a masurilor stabilite la ntlnirile anterioare, fiind identificate noi posibilitati de dezvoltare a dialogului sectorial cu reprezentantii acestui segment semnificativ al economiei nationale.