Comunicat de presă

 

 

 

Executivul a aprobat n şedinţa din 22 august 2003 Hotărrea privind reglementarea unor activităţi preluate de Inspectoratul Teritorial de Muncă al municipiului Bucureşti.

Actul normativ, iniţiat de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, stabileşte că exercitarea atribuţiilor referitoare la păstrarea şi completarea carnetelor de muncă, ndeplinite anterior de către Oficiul Muncii, se va realiza de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti. Astfel, contractele individuale de muncă ncheiate de către cetăţenii romni cu misiunile diplomatice şi cu oficiile consulare străine cu sediul n Romnia, precum şi cu reprezentanţele din ţara noastră ale unor firme, asociaţii, fundaţii şi organizaţii cu sediul n străinătate, se nregistrează la I.T.M. Bucureşti n condiţiile legii.

Pentru acoperirea cheltuielilor efectuate cu păstrarea şi completarea carnetelor de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă al municipiului Bucureşti va percepe un comision de 0,75% din fondul lunar de salarii, misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare străine cu sediul n Romnia, precum şi reprezentanţelor din ţara noastră ale unor firme, asociaţii, fundaţii, cu sediul n străinătate.