Prezentarea Ministerului

Organizarea Ministerului

Conducerea Ministerului

Relatii cu publicul si mass-media
Programe

Evenimente

Institutii in subordine

Institutii in coordonare

Initiative MMSS

Integrare Europeana

Relatii Internationale

Statistici

Reprezentare in teritoriu

Selectia finala pentru locuri de munca in Italia
in domeniul hotelier si gastronomic


Comunicat de presa
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca

Aproximativ 700 de persoane vor paticipa , in zilele de 10, 11 si 12 februarie, la selectia finala pentru ocuparea celor 350 de locuri de munca in Italia in domeniul hotelier si gastronomic, organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca in colaborare cu Reprezentantul Permanent in Romania al Regiunii Friuli Venezia Giulia.
Selectia va avea loc la Centrul National de Instruire Turistica din strada Poligrafiei nr 3-5, sector 1, Bucuresti ( punct de reper - in spatele Hotelului Turist), candidatii urmand sa fie intervievati in cele trei zile in functie de meserii, astfel:
- 10 februarie - bucatari, ospatari( sefi sala) si cameriste
- 11 februarie - bucatari, receptioneri si cameriste
- 12 februarie - personalul pentru intretinere

Toti candidatii au fost preselectati de O.M.F.M. in functie de conditiile impuse de angajatorii italieni prin Reprezentantul in Romania al Regiunii Friuli Venezia Giulia, respectiv cunostinte cel putin medii de limba italiana, calificare si experienta in aceste domenii, precum si limete de varsta, acestea fiind diferite de la o meserie la o alta.
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca a transmis celor aproximativ 700 de persoane instiintari scrise pentru a se prezenta la selctia finala. Lista privind impartirea nominala a candidatilor in cele trei zile in functie de meserii se alfla pe site-ul institutiei noastre : www.omfm.ro
Candidatii care au fost admisi in prima faza a acestui proces, dar carora nu le-au parvenit inca instiintari pentru a participa la selectia finala sunt rugati sa acceseze pagina noastra de web sau sa ceara informatii suplimentare la telefon sau
Locurile de munca pentru cele 350 de persoane care vor fi admise la selectie vor fi asigurate n hoteluri din zona litorala a Provinciei Udine - Italia, iar contractele vor fi incheiate pentru sezonul estival mai - septembrie 2003.
Aceasta selectie face parte din Proiectul pilot de recrutare si formare profesionala in cele doua domenii, organizat de OMFM in colaborare cu Reprezentantul Permanent in Romania al Regiunii Friuli Venezia. Persoanele care vor fi preselectate si, respectiv, selectate vor beneficia, in cadrul acestui proiect, de cursuri de formare profesionala si de imbunatatire a cunostintelor de limba italiana, ce se vor desfasura initial n tara noastra si ulterior in Italia
O.M.F.M. adreseaza rugamintea celor dornici sa obtina un loc de munca in Italia, dar care nu au fost preselectati, sa nu se deplaseze la locul de organizare a selectiei, intrucat Reprezentantul Permanent in Romania al Regiunii Friuli Venezia Giulia, O.M.F.M. si angajatorii italieni detin evidenta tuturor candidatilor.


7 februarie 2003

Legislatie in domeniu

Serviciul electronic de mediere a muncii

Link-uri utile

Sugestii